Copyright 2018 - www.academieboom.be

KINDERACADEMIE 6-7 jarigen

Muzische vorming voor kinderen van 6 en 7 jaar. 

 

In deze initiatielessen wordt de algemene ontwikkeling van het kind gestimuleerd door middel van een aantal technieken zoals muzikale spelletjes, toneel, knutselen, zang, ritme, luistercultuur, motoriek. Een goede voorbereiding om het zelfvertrouwen, de taalvaardigheid en de creativiteit van het kind te bevorderen.

Start op de derde woensdag van september – 1 lesuur per week.

 

VIOOL VOOR DE ALLERKLEINSTEN 

Voor de allerkleinsten.

Vanaf 6 jaar kunnen kleuters en lagere schoolkinderen beginnen met vioolles in Puurs en Boom. Op een creatieve en speelse manier leren ze viool spelen. Net zoals in de Suzuki-methode staat musiceerplezier steeds voorop, met veel oog voor een correcte viooltechniek. Ook het noten lezen wordt op een leuke wijze geïntroduceerd.

Eén van de ouders komt wekelijks mee naar de vioolles: dat is bij jonge kinderen een meerwaarde voor het dagelijks oefenen. 

 

Vanaf 8 jaar volgen de violisten bij dezelfde leraar verder les, maar starten ze ook met AMV (algemene muzikale vorming = notenleer).

 

 

INITIATIE CELLO 

 

Kinderen vanaf 6 jaar kunnen op een ontspannen en creatieve manier kennismaken met de  cello. Via spelletjes en leuke oefeningen leren zij de vele aspecten van de cello ontdekken.  

We maken celloverhalen, dierengeluiden, stadsgeluiden en we leren samen de eerste noten lezen. Het contact met de cello is een verrijking voor elk kind en dankzij de lage, zachte tonen kunnen er al snel mooie klanken gemaakt worden. Geduld en concentratie krijgen de kans om zich te ontwikkelen. Het is belangrijk om de interesse ook thuis aan te wakkeren en bijvoorbeeld af en toe eens klassieke muziek te beluisteren. 

Een van de ouders dient de celloles aandachtig mee te volgen zodat er tijdens de week thuis geoefend kan worden. 

Wanneer de kleine cellisten 8 jaar worden, doen ze verder met hun instrument maar  beginnen ze met het eerste jaar algemene muzikale vorming (AMV = notenleer). Vanaf hun tweede jaar notenleer gaan ze verder in het normale systeem. 

Huur instrument: via de academie (zolang de voorraad strekt) en anders via een muziekwinkel 

Start op 1 september – 1 lesuur per week.