Covid-19

Brief heropstart Academie

 

Beste ouders en leerlingen
Enkele dagen geleden gaf de GEES-werkgroep advies voor een voorzichtige, zeer beperkte en gefaseerde heropstart van ons deeltijds kunstonderwijs. Een volledig opstart voor alle leerlingen zit er dus voorlopig zeker niet in. In de huidige fase van de pandemie vermoed ik dat dit een terechte keuze is. Waarschijnlijk komt dit wel nog aan bod bij één van volgende fases in de exitstrategie.
Op dit ogenblik werken wij met het team aan risicoanalyseplannen voor de verschillende vestigingen. Volgende uitgangspunten houden wij hierbij steeds voor ogen:
1. De gezondheid en veiligheid van leerlingen en leraars staan voorop.
2. We bewaken het onderwijsproces. Het lokaal (gemeente)bestuur heeft eindbeslissing over de heropstart.
3. Afstandsonderwijs blijft de norm! Samen met zeer beperkt 1-op-1-onderwijs proberen we er zo goed als mogelijk voor te zorgen dat het leerproces maximaal gaande gehouden wordt tot het einde van het schooljaar.
4. 2019-2020 is voor niemand een verloren schooljaar. Er is garantie op een faire evaluatie voor alle leerlingen.
Onder zeer strikte veiligheids- en hygiënemaatregelen zullen we indien mogelijk binnen enkele weken een heel beperkt aantal leerlingen via 1-op-1-onderwijs kunnen ontvangen. Wees ervan overtuigd dat als de veiligheid niet gegarandeerd kan worden wij ons sowieso zullen beperken tot afstandsonderwijs.
Welke leerlingen de lesactiviteiten fysiek zullen kunnen bijwonen, in welk gebouw en wanneer, wordt momenteel onderzocht. We zoeken hierbij naar een moeilijk evenwicht tussen veiligheid en pedagogische noden. Later volgt hierover nog bijkomende informatie.
Beste ouders en leerlingen, in naam van het hele team wil ik jullie bedanken voor het vertrouwen in onze academie. Laat ons deze periode samen bekijken als een brug naar volgend schooljaar, zodat we vanaf september goed voorbereid en georganiseerd de aftrap kunnen geven van een boeiend, creatief en gezond nieuw schooljaar. Wij kijken er alvast naar uit om jullie allemaal terug te mogen begroeten.
Beste groeten

Frans Tielemans


Directeur

AANDACHT: Speciale regeling Covid-19

Tijdens de maatregelen ivm het corona virus is het secretariaat enkel telefonisch of via mail bereikbaar. Er gelden ook aangepaste openingsuren, wij zijn voorlopig enkel bereikbaar op:

Di, wo, do van 15u tot 19u

Za van 9u tot 12u