Basgitaar

Basgitaar

BASGITAAR
De basgitaar is een snaarinstrument dat vooral gebruikt wordt in pop-, rock- en moderne muziek. De meeste basgitaren hebben vier snaren. De snaren van de bas zijn dezelfde als de laagste vier van een gewone gitaar maar klinken gewoon een octaaf lager. 


HOE WORDT EEN BASGITAAR BESPEELD?
Een basgitaar spelen we met vier vingers van het linkerhand en twee vingers van het rechterhand. Het rechterhand gebruiken we om aan de snaren te plukken! Er zijn echter verschillende manieren om de basgitaar te bespelen, zoals met een plectrum of met de duim van je rechterhand. Er bestaan ook linkshandige basgitaren voor linkshandigen natuurlijk. Dan plukken we gewoon met ons linkerhand aan de snaren!


IS HET MOEILIJK OM EEN BASGITAAR TE LEREN BESPELEN?


Basgitaar leren spelen is helemaal niet moeilijk! Op de basgitaar spelen we vaak vooral de laagste noten van een muziekstuk op het instrument. Op de basgitaar leer je vooral om goed samen te spelen met de drummer van de groep. De bas en de drums zorgen als ritmesectie voor een goede groove in het ensemble! 


HOEVEEL KOST EEN BASGITAAR?


Een goede basgitaar hoeft helemaal niet zo veel te kosten. Tussen de 200 en de 500 euro vind je al wel een leuk instrument waar je jaren op kan spelen!


HOE KAN IK EEN BASGITAAR MEENEMEN?


Voor de basgitaar bestaan er instrumentzakken waardoor je de basgitaar gewoon op je rug kan dragen. Heel handig! 
 
 

WAT KAN IK LATER MET EEN BASGITAAR DOEN?

Als bassist wordt je vaak gevraagd om in verschillende groepen te spelen. Bijna elke pop- of rockgroep heeft wel een bassist nodig om goed te klinken. Door basgitaar te leren spelen kan je bijna in elk muzikaal genre terecht. Van Pop en Rock tot Jazz, Hip Hop en wereldmuziek, allemaal maken ze gebruik van de basgitaar!