Bugel

Bugel

TROMPET - CORNET - BUGEL

BESCHRIJVING
De trompet, de cornet en de bugel zijn de kleinste koperen blaasinstrumenten en klinken het hoogst. De trompet klinkt daarbij het meest doordringend, de cornet iets minder fel en de bugel zeer zacht en warm. Ze hebben alle 3 ventielen.

HOE WORDEN DE TROMPET, DE CORNET EN DE BUGEL BESPEELD?
Het mondstuk wordt tegen de lippen gezet. Wanneer je de adem goed controleert, je zorgt voor snelle lucht en de tong goed gebruikt krijg je de mooiste tonen uit het instrument, van laag tot hoog en van zacht tot luid.

IS HET MOEILIJK OM EEN TROMPET, CORNET OF EEN BUGEL TE LEREN BESPELEN?
Wanneer je met aandacht oefent en speelt kan je al snel leuke stukjes spelen. Om te starten volstaan 2 keer 10 minuten oefenen.

KAN IK EEN TROMPET, EEN CORNET OF EEN BUGEL HUREN?
In onze Academie kan je een trompet of een cornet huren zolang de voorraad strekt. De meeste instrumentenwinkels bieden een formule aan waarbij je aanvankelijk het instrument huurt, om het later te kopen door het verschil bij te leggen. De meeste muziekverenigingen stellen gratis een instrument ter beschikking.

HOEVEEL KOSTEN EEN TROMPET, EEN CORNET OF EEN BUGEL?
Nieuw kost een startinstrument tussen de 400 en de 1000 euro. Wie goed uitkijkt kan ook tweedehands een goed instrument vinden.

HOE KAN IK EEN TROMPET, EEN CORNET OF EEN BUGEL MEENEMEN?
Meestal zit elk instrument in een harde koffer met een handvat. Bij aankoop kan je die eventueel ruilen voor een draagtas met riemen.

WAAR KAN IK MET EEN TROMPET, EEN CORNET OF EEN BUGEL TERECHT OM TE MUSICEREN?
Met een bugel kan je in een harmonieorkest, een fanfare of een brass band spelen maar ook pop en jazz in kleine formatie of in een big band. Met trompet en cornet kan je dat ook, maar daarnaast is er ook plaats in een klassiek orkest, waar je met alle instrumenten samen kunt spelen. Voor alle bestaan er mooie solo’s met pianobegeleiding.