Cello

Cello

CELLO

BESCHRIJVING:
De cello is de grote broer van de viool en van de altviool, en de kleine broer van de contrabas. De cello is een strijkinstrument met vier snaren dat met de celloboog of cellostrijkstok bespeeld wordt.

HOE WORDT EEN CELLO BESPEELD?
Cello speel je al zittend op een stoel. Met de boog strijk je over de snaren en met de vingers van de linkerhand bepaal je de toonhoogte.

IS HET MOEILIJK OM EEN CELLO TE LEREN BESPELEN?
Wat een vraag? Natuurlijk is het moeilijk! Loont het de moeite om deze moeilijkheden te overwinnen? Absoluut! De hemelse celloklanken doen je immers alle moeilijkheden vergeten.

KAN IK EEN CELLO HUREN?
In de academie kan je een cello huren zolang de voorraad strekt.
Instrumentwinkels verhuren ook cello’s.

HOEVEEL KOST EEN CELLO?
Je eigen cello hebben is iets waar je met reden fier op kan zijn. Je moet er lang voor sparen, maar een cello heb je voor de rest van je leven.

HOE KAN IK EEN CELLO MEENEMEN?
Een cello mag dan wel groot zijn, maar je kan ze overal mee naartoe nemen. Opgepast! Een cello is heel broos, dus ze zit in een stevige hoes of in een cellokist.

WAT KAN IK LATER MET EEN CELLO DOEN?
De cello is een instrument dat zowel gebruikt wordt in klassieke muziek als in wereldmuziek, jazzmuziek of popmuziek. Dat hangt van je eigen muzieksmaak af. De cello maakt deel uit van het klassieke strijkkwartet en van het pianotrio. In een symfonie-orkest spelen er tussen de 6 en de 10 cello’s mee.