Gitaar

Gitaar

GITAAR

BESCHRIJVING:
Zessnarig akoestisch instrument met nylonsnaren, ook wel Spaanse gitaar genoemd. Door de specifieke constructie heeft het instrument een mooie ronde klank en enorme muzikale mogelijkheden!

HOE WORDT EEN GITAAR BESPEELD?
De vingers van beide handen worden gebruikt om de warme klanken uit het instrument te toveren. De vingers van de rechterhand tokkelen de snaren, die van de linkerhand veranderen de toonhoogte ervan door ze in te drukken.

IS HET MOEILIJK OM EEN GITAAR TE LEREN BESPELEN?
In het eerste jaar zijn de meeste leerlingen al na een maand in staat eenvoudige melodietjes te spelen. Maar gitaar leren spelen is in de beginfase één van de moeilijkste instrumenten waar velen zich door laten ontmoedigen. Dus, om later een goede gitarist te worden, zijn regelmatige studie en oefening noodzakelijk!

KAN IK EEN GITAAR HUREN?
Niet in de academie.

HOEVEEL KOST EEN GITAAR?
Een studiegitaar vind je al voor 300 à 400 euro.
Met wat geluk kan je tweedehands een koopje doen.
De leraars staan altijd klaar voor advies!!!

HOE KAN IK EEN GITAAR MEENEMEN?
Je kan het instrument eenvoudig transporteren in een hoes of koffer. Eventueel ook op de rug te dragen met twee riemen zodat je ze ook met de fiets kan meenemen.

WAT KAN IK LATER MET EEN GITAAR DOEN?
Met gitaar kan je alle kanten uit: solostukken spelen in alle mogelijke stijlen, uw eigen zang begeleiden met akkoordjes of met andere muzikanten in een groep.
De mogelijkheden zijn eindeloos!

Welke soort muziek kan ik met een GITAAR spelen?
Bijna alles!!!! Het hele gamma van pop, rock, klassiek, flamenco,
folk …Van Bach tot Rodrigo, van Beatles tot Coldplay, van Dylan tot 
Milow ….