Klarinet

Klarinet

KLARINET

BESCHRIJVING:
De klarinet is een houten blaasinstrument, met één riet en gaatjes die je met je vingers moet afdekken of openen. De klarinet is familie van de saxofoon en de dwarsfluit. Maar de klarinet kan véél meer noten spelen. De klarinet kan zo laag spelen als de saxofoon en bijna zo hoog als de dwarsfluit.

HOE WORDT EEN KLARINET BESPEELD?
Een klarinet is een blaasinstrument. Dat wil zeggen dat je er moet op blazen als je een noot wil spelen. Goed voor je conditie en je gezondheid !!

IS HET MOEILIJK OM EEN KLARINET TE LEREN BESPELEN?
Een klarinet bespelen is even gemakkelijk of moeilijk als om het even welke ander instrument. Als je iets goed wil doen, vraagt het altijd inzet.

KAN IK EEN KLARINET HUREN?
In de academie kan je een klarinet huren zolang de voorraad strekt.
Je kan ook bij harmonies informeren of ze je een instrument ter beschikking willen stellen.
Je kan in een muziekwinkel meestal een klarinet huren.

HOEVEEL KOST EEN KLARINET?
Dat is moeilijk te zeggen. Het hangt ervan af wat je wil uitgeven, en welke kwaliteit je wil. Meestal kan je in muziekwinkels een klarinet ‘huurkopen’. Dat wil zeggen dat je per maand een huurgeld betaalt voor je klarinet. Het betaalde bedrag wordt nadien afgetrokken van de aankoopprijs van je klarinet.

HOE KAN IK EEN KLARINET MEENEMEN?
Je doet je klarinet in het koffertje dat erbij hoort. Zo wordt je klarinet beschermd. Je kan je klarinet gemakkelijk in een rugzak steken, of achter op je fiets meenemen.

WAT KAN IK LATER MET EEN KLARINET DOEN?
Alles !! Je kan in een harmonie gaan spelen, samen met vriendjes. Je kan jazz muziek gaan spelen, je kan moderne muziek spelen, je kan klassieke muziek spelen.

WELKE SOORT MUZIEK KAN IK MET EEN KLARINET SPELEN?
Alles !! Moderne liedjes, want er bestaan veel boeken met een CD-rom die je begeleiden. Jazz, want de klarinet is een belangrijk instrument in de jazz muziek. Klassieke muziek, want de klarinet is meer dan 300 jaar oud en belangrijk in de klassieke muziek. En volksmuziek natuurlijk: de klarinet is een veelgebruikt instrument in de volksmuziek.