Trombone

Trombone

TROMBONE

BESCHRIJVING:
De trombone is een apart koperen blaasinstrument: het heeft een stuk buis dat uitschuift, zodat het soms lijkt alsof de trombone dubbel zo lang is! Een trombone heeft geen ventielen.

HOE WORDT DE TROMBONE BESPEELD?
Het mondstuk wordt tegen de lippen gehouden en wanneer je je adem goed controleert (je moet lang en rustig kunnen blazen) krijg je al snel een mooi geluid. De klank is zeer zuiver en door het uitschuifbare stuk kan je spelen alsof je van de ene naar de andere toon ‘glijdt’.

IS HET MOEILIJK EEN TROMBONE TE LEREN BESPELEN?
Wanneer je met aandacht oefent en speelt kan je al snel leuke melodietjes spelen. 2 keer 10 minuten oefenen per dag is een goed begin. De trombone heeft wel wat gewicht maar indien dat te veel is kan je ook starten op een plastic model.

KAN IK EEN TROMBONE HUREN?
In onze Academie kan je een trombone huren zolang de voorraad strekt. De meeste instrumentenwinkels bieden een formule aan waarbij je aanvankelijk het instrument huurt, om het later te kopen door het verschil bij te leggen. De meeste muziekverenigingen stellen gratis een instrument ter beschikking.
HOEVEEL KOST EEN TROMBONE?
Nieuw kost een trombone al snel 1200 euro. Wie goed uitkijkt kan ook tweedehands een goed instrument vinden. Een plastic trombone kost ongeveer 200 euro, is licht en klinkt echt bijna zoals een metalen trombone.

HOE KAN IK EEN TROMBONE MEENEMEN?
Meestal zit elk instrument in een harde koffer met een handvat. Bij aankoop kan je die eventueel ruilen voor een draagtas met riemen.

WAAR KAN IK MET EEN TROMBONE TERECHT OM TE MUSICEREN?
Een trombone kan terecht in elk orkest: van fanfare, harmonieorkest en brass band tot in het klassieke orkest. Omdat het zo’n veelzijdig instrument is kan je er ook jazz mee spelen in kleine groepjes of in een bigband.