Copyright 2020 - www.academieboom.be
  • Academie Boom

  • Academie Boom

  • Academie Boom

  • 4

    Academie Boom

WOORDKUNST-DRAMA (2de graad)

 

4 schooljaren met 1 wekelijkse lestijd.

Leerlingen stromen in op competenties en leeftijd.

 

Jongeren vanaf 8 jaar

Starten met woord doe je in het woordatelier. Leren toneelspelen, gekke personages bedenken, samen met je vrienden zelf toneelscènes bedenken, leren spreken voor publiek, leren presenteren, zelf een radioshow maken of een luisterverhaal, je zenuwen leren overwinnen als je een spreekbeurt moet geven op school, samen een optreden in elkaar steken voor alle fans...

Het woordatelier is er voor iedereen met zijn talent. De deur staat al open voor jou!

Na deze 4 jaar heb je een stevige basis en kan je verder op woordtocht in de derde graad.

 

WOORDKUNST-DRAMA (3de graad)

 

3 schooljaren met 2 wekelijkse lestijden.

 

Jongeren vanaf 12 jaar

De optie verteltheater

Hou je van theater in al zijn vormen? Hou je van toneelspelen en spreken voor publiek? Wil je woorden van anderen vorm geven op een scène?

Wil je verhalen leren vertellen op een boeiende manier? Met anderen spelscènes uitwerken en spelen voor publiek? Een personage leren opbouwen? Gedichten op een pakkende manier leren brengen? Dan is onze optie verteltheater zeker iets voor jou.

 

Jongeren vanaf 15 jaar en volwassenen

Keuze tussen de optie verteltheater of de optie communicatietraining: spreken & vertellen.

Moet je vaak presentaties houden en vergaderingen leiden? Wil je een goed interview leren opbouwen? Wil je je stem en spreekhouding krachtiger maken of je spreekangst overwinnen?  Dan is onze optie communicatietraining: spreken & vertellen zeker iets voor jou.

 

 

WOORDKUNST-DRAMA (4de graad)

 

3 schooljaren met 2 wekelijkse lestijden.

 

Vertolkend acteur in de optie verteltheater

Dit is een gedreven verderzetting van de optie verteltheater uit de derde graad.

Je volgt 1 uur verteltheater en stemregie: hier komen alle vormen van verteltheater aan bod (o.a. verhaal, gedichten, radiopresentaties,...) maar ook spelscènes en spreektechnieken.

Daarnaast volg je 1 uur dramalab. Je gaat naar voorstellingen kijken en bespreekt deze, er zijn ontmoetingen met kunstenaars, je staat stil bij de belangrijkste periodes binnen de toneelspeelkunst... Kortom een kunst- en cultuuratelier in de breedste zin van het woord.

 

Creërend acteur in de optie communicatietraining: spreken & vertellen

Dit is een gedreven verderzetting van dezelfde optie uit de derde graad. Je volgt 1 uur waar communicatietraining centraal staat: presenteren, vergaderingen leiden, verschillende gesprekken voeren (bv. slecht nieuwsgesprek), de toespraak, radio maken, microfoontechniek, spreektechniek,...

Daarnaast volg je nog 1 uur dramalab, een kunst- en cultuuratelier in de breedste zin van het woord.

 

De optie Kleinkunst is er voor echte makers. Je krijgt les in tekstschrijven en –vertolken, je volgt een instrument naar keuze en leert technieken om je eigen materiaal op een scène te brengen.

 

WOORDKUNST-DRAMA (specialisatie)

 

2 schooljaren met 2 wekelijkse lestijden

 

De studierichting specialisatie biedt uitmuntende leerlingen de kans om te excelleren en op die manier bij te dragen tot de uitstraling van de academie en het deeltijds kunstonderwijs of door te stromen naar het hoger kunstonderwijs.

Deze studierichting kan gelijklopend met de vierde graad of aansluitend aan de vierde graad gevolgd worden.