Songwriting-Kleinkunst

Songwriting-Kleinkunst

  • Maak je zelf liedjes? Wil je graag van A tot Z je eigen song schrijven en componeren? Wil je je songs op een leuke manier op een podium brengen? Wil je muziek onder een eigen filmpje maken of een muziektheatervoorstelling in elkaar boksen? Dan is onze opleiding 'songwriting-kleinkunst' beslist iets voor jou! Deze nieuwe makersopleiding is er voor leerlingen die zelf of samen met anderen met eigen materiaal aan de slag willen gaan. Centraal staat hier de combinatie van muziek & woord en dit in de breedste zin en los van genres. Elke leerling volgt een eigen traject en werkt vanuit zijn eigen muzikale interesses.
  • Docenten  Maarten De Splenter (muziek) en Tom Kets (woord) begeleiden je vanuit hun ervaring in het werkveld bij deze boeiende, persoonlijke zoektocht en zorgen dat jij met jouw materiaal een publiek kan bereiken.
  • Voor wie? Leerlingen vierde graad met een muzikaal voortraject. Dit kan gevolgd zijn binnen de eigen academie of via alternatieve kanalen (privélessen, zelfstudie, muziekateliers,...). 
  • Via een intakegesprek in het begin van het schooljaar word gepolst naar: wat de leerling verwacht van de opleiding,  wat de docenten verwachten van de opleiding, of de muzikale vooropleiding voldoet om de opleiding te kunnen aanvatten, wat de motivaties, muzikale voorbeelden en voorkeurstijlen van de leerling zijn, ...